Το Ελληνικό Δέντρο της Ζωής

casaiosono 1

Εάν το DNA περιέχει τα κλειδιά για την δημιουργία της ζωντανής ύλης, το Ελληνικό Δέντρο της Ζωής περιέχει τα κλειδιά για την δημιουργία όλων των ορατών και αόρατων εκδηλωμένων κόσμων.

Η σύλληψη της ιδέας του Ιερού Δέντρου της Ζωής από το ανθρώπινο πνεύμα, χάνεται στα βάθη της προϊστορίας στις περιοχές της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας. Περιοχές που σήμερα θεωρούνται το πνευματικό λίκνο της δυτικής εσωτερικής παράδοσης.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με το Ιερό Δέντρο της Ζωής ως εργαλείο πνευματικής ανάπτυξης, το γνωρίζουν μέσα από την πιο γνωστή εκδοχή του, την εβραϊκή Kabbala.


Είναι πράγματι λίγοι αυτοί που κατέχουν την γνώση της Ελληνικής Παράδοσης του Δέντρου της Ζωής η οποία έχει τις ρίζες στην αρχαία Αίγυπτο. Δημιουργήθηκε ως καθαρά προφορική πνευματική διδασκαλία από έλληνες Μύστες της εποχής, γνώστες του Ορφισμού, Πυθαγορισμού, Ερμητισμού και Νεοπλατωνισμού, αλλά και γνώστες της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.


Το Ελληνικό Δέντρο της Ζωής αποτελεί την εκλεπτυσμένη σύνθεση ενός πνευματικού „εργαλείου“ που ενώνει τα στοιχεία της ανθρώπινης προσωπικότητας και τα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου, με την Τριαδικότητα, τα 4 αρχετυπικά στοιχεία, τον αιθέρα και τις Ιδιότητες της Θεϊκής Παρουσίας. Γι αυτό και δεν αποτελεί μια καθαρά θεωρητική προσέγγιση ενός διαγράμματος αλλά μας δείχνει την ροή και τα στάδια από τα οποία περνάει κάθε φαινόμενο: Από την σύλληψη του ως ιδέα μέχρι την υλοποίηση του, την „γείωση“ του δηλαδή.


Με αυτό τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένα παγκόσμιο κλειδί που όταν το κατέχεις, σου ξεκλειδώνει την δομή κάθε διαδικασίας και κάθε φαινομένου, σου προσφέρει αυτογνωσία και πνευματική ανάπτυξη, σε συντονίζει με τις δυνάμεις και τις ποιότητες που εκπορεύονται από την Θεία Παρουσία και σε βοηθάει να ερμηνεύεις και να δημιουργείς την πραγματικότητα.


Όταν εφαρμόζεται στον άνθρωπο, ξεδιπλώνεται μπροστά μας το Ψυχολογικό Δέντρο της Ζωής. Μέσα από αυτό κατανοεί κανείς όλες τις Ιδιότητες - Κλειδιά που χρειάζονται για την ατομική, κοινωνική και πνευματική του ανάπτυξη και αυτογνωσία. Αντιστοιχώντας το Ελληνικό Δέντρο της Ζωής επάνω στο ανθρώπινο σώμα, συντονίζεσαι με ενεργειακά Κέντρα – Κλειδιά που εδραιώνουν την επαφή με τα Ανώτερα Πεδία, φτάνοντας μέχρι την ύψιστη συχνότητα τους που εκπορεύεται από την Πηγή της Θείας Παρουσίας.


Όταν για να προσεγγίσουμε την Παρουσία Του και την Θεϊκή Του Συνείδηση, „κοιτάξουμε „ το Δέντρο ως το Πνευματικό Δέντρο της Ζωής, κατανοούμε βαθύτερα την έννοια Θεός, καθώς μας προσφέρεται ένα πνευματικό εργαλείο για να ενσωματώσουμε στην υπόσταση μας τις Ιδιότητες Του.


Αυτή η αμφίδρομη σχέση (το ως „άνω και κάτω“ του Ερμή του Τρισμέγιστου ή το „ως εν Ουρανώ και επί της Γης“ της Κυριακής Προσευχής), αναπτύσσεται και εδραιώνεται μέσα από πνευματική άσκηση, έτσι ώστε να εναρμονίζεται η προσωπικότητα και να επιτρέπει στην Ψυχή να συντονίζεται όλο και πιο καθαρά με τα Ανώτερα Πεδία για να βρει τον δρόμο της προς την τελική της ένωση με το Θείο.

Μερικά από τα θεωρητικά κομμάτια του σεμιναρίου:

-Οι Τρεις Αναλλοίωτες Πνευματικές Αρχές και η Τριαδικότητα. Η σύσταση όλων των εκδηλωμένων κόσμων μέσω των Τριών Αρχών.

 

-Τα 4 αρχετυπικά στοιχεία και η εσωτερική – πνευματική τους ερμηνεία. Η παραγωγή τους μέσα από την Πεμπτουσία του Αιθέρα. Πόσοι Αιθέρες υπάρχουν;


-Το γενικό Ελληνικό Δέντρο της Ζωής. Από το τέσσερα, στο επτά και στο ένδεκα!

 

-Το Πνευματικό Δέντρο της Ζωής. „Βλέποντας“ το Θεό μέσα από τις Ιδιότητες του.


-Το Ψυχολογικό Δέντρο της Ζωής ως πρακτικό εργαλεία αυτογνωσίας, εσωτερικής εργασίας και επαφής με τα ανώτερα πεδία.


-Που βρίσκονται εν τέλει τα κλειδιά της ευτυχίας στον άνθρωπο; 

Θα διδαχθούν οι βασικές ψυχοδυναμικές και ενεργειακές διαλογιστικές ασκήσεις της Παράδοσης του Ελληνικού Δέντρου της Ζωής.


Επίκληση των Τριών Αρχών. Μια καθαρτήρια και προστατευτική άσκηση. Οι τρόποι χρήση της.


-Η οκταπλή Εποπτεία. Ασκούμενοι στην Παρουσία και στην Εγρήγορση.


ευθυγράμμιση των 5 κεντρικών σφαιρών του Ελληνικού Δέντρου της Ζωής. Μια εξαιρετική ψυχοδυναμική άσκηση ευθυγράμμισης του ενεργειακού μας καναλιού και επαφής με ανώτατες Ιδιότητες των σφαιρών του Δέντρου.


κάθοδος της Αστραπής

 

πύρινος Σταυρός και το πύρινο Ξίφος


-Η ψυχοσωματική εναρμόνιση. Πως κτίζω ένα ισχυρό ενεργειακό σώμα!


Ένα Πνευματικό Ταξίδι που σε βοηθάει να βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια.

BLATT 2