Παρουσία: Η αφύπνιση της Συνείδησης

BLUME 2

Ένα βιωματικό σεμινάριο για την καλλιέργεια της παρουσίας και της εγρήγορσης στην ζωή

Η ικανότητα να είμαστε παρόντες και συνειδητοί, έτσι ώστε να βρισκόμαστε ενεργά εστιασμένοι στο «εδώ και τώρα», αποτελεί την βασική προϋπόθεση, το κλειδί, για να πετύχουμε την οποιαδήποτε εσωτερική και εξωτερική αλλαγή στην ζωή μας.


Η ικανότητα αυτή δεν είναι αυτονόητη. Συνήθως ζούμε μέσα σε έναν αυτοματισμό και μια μηχανικότητα και αγόμαστε και φερόμαστε από τα εσωτερικά και εξωτερικά γεγονότα. Σε πόσους μας δεν έχει συμβεί να ψάχνουμε π.χ. τα κλειδιά μας μέσα στο σπίτι, γιατί την στιγμή που τα ακουμπήσαμε η συνείδηση μας ήταν αλλού ή ακόμα χειρότερα να αναγνωρίζουμε πώς μας παρασέρνουν οι αποσπάσεις της καθημερινότητας , «ρουφώντας» μας κυριολεκτικά την ενέργεια.


Όμως όσο περισσότερο παρουσία αποκτούμε, τόσο αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε την ροη των σκέψεων, των συναισθημάτων και των αντιδράσεων μας, λαμβάνοντας συνειδητές αποφάσεις, επηρεάζοντας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό εμείς αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και εντός μας.


Η βιωματική αυτή εκπαίδευση είναι εμπνευσμένη από την πλούσια προφορική πνευματική διδασκαλία του «Ελληνικού Δέντρου της Ζωής» και εμπλουτισμένη από την μακρόχρονη επιστημονική και πνευματική εμπειρία του εισηγητή. Παρέχει συμπυκνωμένη θεωρία, διαλογιστικές ασκήσεις και πρακτικές τεχνικές, με στόχο την καλλιέργεια της συνειδητής παρουσίας. Μας δείχνει τρόπους να βλέπουμε όλο και συχνότερα μέσα από τα μάτια του εσωτερικού μας «παρατηρητή», μας εφοδιάζει με εργαλεία που βοηθούν στην πνευματική μας ανέλιξη, δίνοντας μας την δυνατότητα να κάνουμε την καθημερινότητα ένα πνευματικό μονοπάτι.


Μερικά από τα θέματα του σεμιναρίου


- Η διαχείριση της προσοχής μας. Το ουσιαστικό κλειδί της πνευματικής μας ανάπτυξης και της συσχέτισης μας με τον κόσμο.


- Εν το Παν και η ενότητα της Συνείδησης. Πώς το Ένα παράγει τα «πολλά»; Ένα μοντέλο δημιουργίας των ορατών και αοράτων κόσμων και οντοτήτων.


- Έχει η συνείδηση ιδιότητες; Ανάλυση των βασικών σημαντικών ιδιοτήτων και ικανοτήτων της συνείδησης.


- Παρουσία - Εγρήγορση - Επίγνωση και πώς αποδράς από το Matrix!


- Εποπτεία, ταύτιση, αποταύτιση, μηχανικότητα, είδη κάρμα, καρμική γωνία και ελεύθερη βούληση. Πότε είναι η βούληση μας πράγματι ελεύθερη;


- Η σχέση της συνείδησης, με όρους όπως συνειδητότητα, κβαντικός κόσμος, θεραπεία, Εγώ Ειμί Παρουσία.


- Διαλογιστικές ασκήσεις και πρακτικές τεχνικές για την εξάσκηση στην παρουσία, στην διαχείριση της προσοχής και στην ελεύθερη βούληση.


- Τα πολυεπίπεδα πρακτικά και πνευματικά οφέλη της παρουσίας, η άμεση σχέση της με την ψυχική μας προστασία και την διαχείριση της ελεύθερης βούλησης.


Ζώντας συνειδητά η ζωή γίνεται ταξίδι. Το σεμινάριο προσφέρει τις δυνατότητες για ένα πολυδιάστατο εσωτερικό ταξίδι, συνδυάζοντας την γνώση, την έμπνευση, την λογική, την εσωτερική εκπαίδευση, την ψυχική προστασία και πολλά άλλα.

BLATT 2